Kun innostut niin onnistut?
"Kun innostut, niin onnistut" on vain puoli totuutta.
Motivaatio ja inspiraatio sysää helposti liikkeelle aloittamisen. Innostuminen ei välttämättä vie prosessia kovin pitkälle. Se kantaa tiettyyn pisteeseen. Innostuksen laannuttua tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja tekemistä. Se vaatii kurinalaisuutta ja tunnollisuutta tekemiseen.
Kuri ymmärretään monesti väärin.
Kuri kuulostaa herkästi negatiiviselta - siltä että se rajoittaa ja pakottaa.
Kuri on myös johdonmukaista ja kestävää. Kun tietää mihin suuntaan on menossa, niin kuri auttaa saavuttamaan tavoitteet.
Kurin suurin etu on se että se on itsegeneroitua - ei ulkoa annettua. Se on sinun omassa hallinnassa. Voit itse lisätä sitä omalla toiminnalla. Se on alku sinun motivaatiogeneraattorille!
Profiilin saat kuntoon tekemällä - ei pelkästään ajattelemalla. Ja postaukset vaatii yleensä jonkinlaisen suunnitelman ja sen noudattamisen. Päivittäisen postaamisen voi aloittaa näppistä tuijottamalla kuukauden, tai kahden ajan - mutta esim. vuosi on pitkä aika luottaa pelkän inspiraation voimaan.
Motivaatio on ohimenevää. Se tulee ja menee ja on riippuvainen ulkoisista tekijöistä. Jotta asiat oikeasti tapahtuu tarvitaan usein ulkopuolelta buustia ja inputtia.
Kurin merkitys LinkedIn™issä
Ammatillisen kehityksen ja henkilöbrändäyksen kontekstissa kuri on iso voimavara. Profiilin optimointi, sisällöntuotanto, verkoston laajentaminen ja sitouttaminen vaativat kaikki johdonmukaista ja pitkäkestoista toimintaa. Kurinalaisuus tällaisessa tilanteessa on kykyä asettaa tavoitteita ja suunnitelmia niiden saavuttamiseen, JA pysyä valitulla tiellä. Vahva läsnäolo rakentuu johdonmukaisen toiminnan kautta.
Kurinalainen tekeminen saa aikaan tuloksia. Tulokset aikaansaa motivaation. Ja kun on motivaatiota, saat "jaksuttimet" tehdä asioita. Kuri johtaa onnistumiseen ja menestykseen. Sinun pitää aloittaa tekeminen. Ja sen jälkeen jatkaa tekemistä.
Käytännön vinkkejä kurin ylläpitämiseen
Mitä kuri tarkoittaa LinkedIn™issä ja henkilöbrändin esiintuomisessa? Omalla kohdalla se tarkoittaa helppoutta ja rentoutta. Varmuutta omaan tekemiseen.
Rutiinien asettaminen vähentää huomattavasti "turhaa" päätöksentekoa. Valintatilanteet minimoituu ja valintojen teko yksinkertaistuu. Luot itsellesi mikrotapoja, jotka tukee toimintaa!
Esimerkki siitä kun aloitin postaamisen - eli miltä kurinalaisuus voi näyttää
Tarve: Olen yrittäjä - tarvitsen asiakkaita
Motivaatio: Ymmärsin LinkedIn™-aktiivisuuden vaikutukset muiden toiminnasta
Inspiraatio: Näin postauksen jossa henkilö kertoi postanneensa päivittäin 100 päivän ajan
Aikataulu: Päätin etukäteen päivämäärän jolloin teen ensimmäisen postauksen
Kalenterointi: Varasin päivittäiset postausajat kalenteriin
Suunnitelma: Tein omista aihealueista postausaihiot kahden viikon ajalle eteenpäin
Kun päivä koitti aloitin postaamisen. Olin luvannut itselleni että 100 päivää pitää jaksaa tehdä.
➡️100 päivää on venynyt yli 600 päivään! Tämä ei olisi tapahtunut ilman sitoutumista - itsekuria - kurinalaista toimintaa.
Kuri ei ehkä kuulosta kovin hohdokkaalta ja “glamuröösiltä” - mutta se on todellinen ajuri kestävään tekemiseen ja toimintaan.
Lisäksi - kun on olemassa selkeät tavat ja toimintamallit (prosessit) on myös helpompaa muuttaa omaa toimintaa. Selkeä kokonaisymmärrys omasta toiminnasta auttaa jatkuvaan parantamiseen. Kurinalainen toiminta ei tarkoita pysähtyneisyttä.
Inspiraatio ja motivaatio voi viedä tiettyyn pisteeseen - sen jälkeen tarvitaan “jaksuttimia" ja tekemistä. Kurinalaisuus kannattaa aloittaa pienin askelin. Päivittäisen tekemisen yhteisvaikutus johtaa merkittäviin tuloksiin.
Kuri tekee suunnitelmat todeksi.